2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONU İTİBARİYLE AZAMİ SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN EK SÜRE SINAVLARI HAKKINDA DUYURU

ÖNEMLİ NOT: Bu duyuru 2021-2022 Bahar Dönemi ve öncesinde ilişiği kesilen ve ek sınav hakkından yararlanarak Ek Süre sınavları veya Sınırsız Sınava girme hakkı kazanan öğrenciler içindir. 2022-2023 Güz Dönemi sonunda Azami Süresini dolduran öğrencilerimiz ek sınavlara 27 Mart-31 Mart 2023 Tarihleri arasında başvuracak olup detaylı bilgi ve sınav takvimi ayrıca ilan edilecektir.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. maddesi c) fıkrası "...bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda iki öğretim yılı); bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır...." hükmü uyarınca 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonu itibariyle azami süresini dolduran öğrencilerden ek sınav almadan başarısız dersi beş ve beşin altında olanlar ile ek sınav aldıktan sonra başarısız ders sayısını beş ve beşin altına düşüren öğrencilerin kullanacakları ek süre sınavları ve sınırsız sınav hakkı bulunan öğrencilerin sınırsız süre sınavları 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı genel not ortalaması yükseltme sınav tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular aşağıdaki tabloya göre ilgili Birimlere 01.03.2023-09.03.2023 tarihleri arasında mesai saatleri içinde yazılı olarak yapılacaktır.

Sınav takvimi için tıklayınız.

Başvuru Birimleri

Birim Adı