Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İllerindeki Üniversitelerden Özel Öğrenci Kabulü

Üniversitemizin de depremden etkilenmiş olması sebebiyle özel öğrencilik süreçlerinde değişiklikler olabilecektir. Bu sebepten dolayı güncel gelişmeler ile ilgili bu duyurunun düzenli olarak takip edilmesi gerekmektedir.

Tıp Fakültesi Öğrencileri:

Yükseköğretim Kurulunun 28.08.2024 tarih ve 51233 sayılı yazısı kapsamında Balcalı Hastanemizin güçlendirme çalışmalarının devam etmesi nedeniyle öğrenci kabulu yapılamayacaktır. İlgili yazı için tıklayınız.

Diğer Program Öğrencileri:

Yükseköğretim Kurulunun 07.08.2024 tarih ve 46476 sayılı “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki öğrencilerin özel öğrencilik işlemleri” konulu yazısı ile Ek-1’de belirtilen  Üniversitelerin öğrenciler(Tıp Fakültesi öğrencileri hariç) kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı programın Üniversitemizde bulunması durumunda özel öğrencilik başvurusu yapabileceklerdir. Öğretmenlik Uygulaması için de kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı programın bulunması gerekmektedir.

Belirtilen koşulları sağlayan öğrencilerin aşağıdaki tabloda belirtilen tarih mesai bitimine kadar ilgili programın bağlı olduğu birime (Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Konservatuar, Meslek Yüksekokulu) şahsen başvurmaları esastır.

Başvuru Tarihleri

Birim Son Başvuru Tarihi Başvuru Yeri
Tıp Fakültesi Yukarıda anılan karar gereği Özel Öğrenci başvurusu kabul edilememektedir. Yukarıda anılan karar gereği Özel Öğrenci başvurusu kabul edilememektedir.
Diş Hekimliği Fakültesi 06 Eylül 2024 Diş Hekimliği Fakültesi
Diğer programlar 20 Eylül 2024 İlgili Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Konservatuar, Meslek Yüksekokulu

Başvuru Dilekçeleri

Özel Öğrencilik Dilekçe

Öğretmenlik Uygulaması Özel Öğrencilik Dilekçe

Önemli Not: Çukurova Üniversitesinde Özel Öğrenci olarak kabul edilen öğrencilerin kendi üniversitelerine durumlarını bildirmeleri, almaları gereken derslerin içeriklerinin Çukurova Üniversitesi ile uyumunu kontrol etmeleri ve varsa kendi üniversitesinin belirlemiş olabileceği diğer süreçleri takip etmeleri esastır.

Teknofest 2024'ün Adana ilimizde düzenlenecek olmasından dolayı Diş Hekimliği ve Devlet Konservatuarı hariç eğitim öğretim 14 Ekim 2024 Tarihinde başlayacaktır. Güncel akademik takvimler için tıklayınız.

Yukarıda anılan durumlar ile ilgili yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluktan Çukurova Üniversitesi sorumlu tutulamaz.

Ek-1

Adıyaman Üniversitesi